Calligraphy Greenway – 2013 Global Awards for Excellence Finalist

Calligraphy Greenway - Featured Image

About Calligraphy Greenway

Location: Taichung City, Taiwan
Developer: Taichung City Government
Designer: AECOM Asia Company Limited
Size: 76,000 square meters

Situated at the heart of Taichung, Calligraphy Greenway is the spine that joins the old and new areas. The design adopts the Chinese calligraphy concept: the movement, speed, and strength of each stroke enhances a sense of space through methods such as site preservation, implementation of footpaths, and use of local materials.

Completed in 2012, the project has reinvented the area as a cultural hub that generates retail and urban development, raising land values by at least 20 percent. It is a pioneer project in which public realms successfully blend open space with old alleys, creating a vibrant and safe urban environment for everyday social activities.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>